ADHD/ADD-Coaching & Counsellingburo De Koning
Mariëtte de Koning

Testimonial ADHD coaching
Lees hoe een client de coaching van Mariëtte heeft ervaren !

"Op mijn 30ste werd bij mij ADHD geconstateerd en schreef een psychiater mij ritalin voor.
Dit hielp wel maar ik bleef een hoop problemen houden, vooral op mijn werk, in mijn huwelijk en in de omgang met mijn (toen nog kleine) kinderen. Ik gaf voortdurend het beste van mezelf maar steeds pakte dat niet goed uit. Hierdoor was ik ongelukkig en had zelfs last van enorme somberheid.

Op aandringen van mijn toenmalige vrouw heb ik uiteindelijk hulp gezocht. Op verschillende sites had ik gelezen dat de combinatie van medicatie en coaching het beste behandelresultaat geeft bij ADHD en via internet kwam ik uiteindelijk uit bij Mariëtte.

In het kennismakingsgesprek met Mariëtte voelde ik een fijne klik en we besloten samen aan de slag gegaan. Tijdens de coaching kwamen allerlei thema´s uit het dagelijks leven aan de orde. Eigenlijk op een heel relaxte manier kletsten we over bijvoorbeeld de afgelopen week. Dan kwam er vanzelf iets ter sprake waar ik tegenaan gelopen was. Op zo´n situatie keken we dan samen terug. Hoe Mariëtte het steeds voor elkaar kreeg is me nog steeds niet duidelijk maar naderhand was ik dan meestal trots op hoe ik die situatie had aangepakt, ook al had ik er van tevoren een negatief gevoel over. Bovendien leverden die gesprekken me allerlei inzichten en praktische handvatten op die ik in soortgelijke situaties kon gebruiken.
De afgelopen jaren heb ik mijn leven mede dankzij coaching prima op de rit gekregen. De essentie was dat ik een positief zelfbeeld ontwikkelde, zelfvertrouwen kreeg en leerde hoe ik mijn valkuilen om kon zetten in kwaliteiten. Ook bouwde ik met hulp van Mariëtte mijn leven om mijzelf heen in plaats van steeds maar overal in te duiken en overal op te reageren.
Mijn huwelijk werd er uiteindelijk niet mee gered maar de coaching heeft me wel opgeleverd dat ik nu op een ontspannen manier de verschillende rollen in mijn leven kan uitvoeren. Ik leerde bijvoorbeeld om mijn kwaliteiten op mijn werk goed tot hun recht te laten komen, wat me intussen een geweldig leuke baan heeft opgeleverd waar ik 10 jaar geleden niet eens aan durfde te denken. Het contact met mijn kinderen is super en de opvoeding verloopt goed, ook al doe ik het alleen (co-ouderschap) en naast mijn drukke full time baan.
Ik heb nu een fijne vriendengroep om me heen en een warm stabiel contact met mijn familie.
En last but not least heb ik nu een relatie met een fantastische vrouw waar ik stapelgek op ben.

Terugkijkend heeft Mariëtte mij op een fijne en veilige manier zelf laten ontdekken hoe ik mijn (adhd)valkuilen om kon zetten in kwaliteiten en hoe ik deze heel praktisch in mijn voordeel kon laten werken. Doordat ik hiermee successen boekte ging in steeds meer in mezelf geloven en kon ik met meer zelfvertrouwen op een ontspannen manier bezig zijn met de dingen die ik wilde doen of die van mij verwacht werden. Dit is een positieve spiraal geworden en op dit moment kan ik me niet voorstellen dat ik me 10 jaar geleden zo ongelukkig en zo machteloos voelde.
Ik heb er hard voor gewerkt maar die energie betaalt zichzelf nu dubbel en dwars terug. Als ik dit 10 jaar geleden had geweten was ik al veel eerder aan de coaching begonnen."